Lahodný chřestový salát s řapíkatým celerem
Suroviny
- 150 g Chřest zelený
 - 4 ks Rajčata Cherry
 - 1 hrst Celer řapíkatý
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Dýňová semínka
 - 1.5 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 645 mg
 - Vláknina 7649.2 mg
 - Vitamín A 7649.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého čerstvého zeleného chřestu odřežeme tvrdší spodní konce, asi 1cm. Zelený čerstvý chřest neloupeme. Pak ho nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm, hlavičky necháme v celku. Omytý mladý stonek řapíkatého celeru pokrájíme na malé špalíčky a síle 1-1.5cm. Omytá cherry rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Malý svazek pažitky drobně pokrájíme a všechny ingredience dáme do mísy, přidáme dýňová semínka a vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku: v míse vymícháme olej s medem, solí, pepřem a limetkovou štávou. Salát v míse pokapeme zálivkou, znovu ho zlehka promícháme a po chvíli servírujeme. Dobrou chuť.